Definíciók:

Tag: Mindenki, aki vállalja, hogy betartja a szabályokat - a többiek érdekében. A fordulókban címet adhat, művet publikálhat, kritikát írhat.

Pártoló tag: Mindenki, aki vállalja, hogy betartja a szabályokat - a többiek érdekében. A fordulókban művet publikálhat, kritikát írhat, de nem adhat címet.

Lapzárta: Az a végső határidő, ameddig a szerzők a forduló műveit elküldhetik a többieknek. Ez után a határidő után lehet kritikát írni a fordulóban szereplő alkotásokról. Lapzárta minden hétfőn, szerdán és pénteken van.

Forduló: Egy adott címről kell mindenkinek valami művet produkálni. Az alkotás nem kötelező, de a cím használata igen.

 

Szabályok:

A tagok sorrendben határozzák meg a fordulók címeit. A saját címét mindenki akkor teszi közzé, amikor csak akarja, egészen a tag következő lapzártája előtti lapzártáig. Egyszerre mindenki csak egy címet tarthat "nyitva". A címet a forduló számával együtt levélben kell eljuttatni a többieknek, de ezen az oldalon is fel lesz tüntetve.

A többiek művét csak akkor lehet elolvasni, ha a saját mű már kész, vagy a kört passzoljuk.  Így nem befolyásolhatja az egyik mű a másikat. Ez egy iratlan szabály (volt eddig :)).

Lapzárta után lehet a fordulóban beérkezett művekkel kapcsolatban kritikát írni. Ez sem kötelező. A kritikákat a tagok mindegyike kapja meg, így ebből is tudunk tanulni. A kritikára adott válasz is legyen nyílvános.

A cím helyett képet is meg lehet adni, ekkor a kép az inspiráció forrása, a címadás pedig az alkotás része lesz.

Meg lehet adni továbbá szavakat is, amiket a műnek tartalmaznia kell. Ilyenkor is a szerző adja a címet is.

Szerző: neagle  2010.04.07. 20:48 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotokor.blog.hu/api/trackback/id/tr711902671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ynakras 2011.11.23. 21:52:30

Joghézagot pótolandó, nem lehetne törvénybe foglalni a versátírás ősi jogszokását? Hisz ebből alakult ki a játék, versalkotmányunknak ezt tartalmaznia kell!
süti beállítások módosítása